Vinter Nyhedsbrev

Nyhedsbrev vinter 2023

Her ved årsskiftet 2022 – 23, vil vi fra bestyrelsen, ønske alle et rigtigt godt nytår, med tak til alle for 2022.

Dejligt igen, ikke at skulle tage hensyn til Coronaèn, men at vi igen kan lave alle vores aktiviteter.

Nyhedsbrevet vil fortælle lidt om de aktiviteter, der har været siden sommer 2022, og om de aktiviteter vi forventer i første halvdel af 2023.

 

***

 

Sensommerturen var søndag den 21. august, her mødtes vi på museet, efterhånden som deltagerne kom og betalte, fik de deres løbs nummer, og et kort. Kl. 9.30 var vi klar til at køre, ad små veje, kørte vi via Langkastrup og Hørning, til en rasteplads ved Sunset Boulevardved, Paderup, hvor der var øl og vand pause. Efter pausen fortsatte vi igen ad de små veje over Lerbjerg, Thorsø og Fårvang, til Kongensbro Kro, hvor vi fik en dejlig frokost. Efter frokosten, kørte vi via Ans, Sahl og Ormstrup Herregård, til Borre Landbomuseum.

Det var et fantastisk sted, hvor alt muligt, fra ”gamle dage” var udstillet, både stort og småt, her var rigtigt meget at se på. Det var også her vi nød vores medbragte eftermiddagskaffe, som kunne nydes både inde og ude. Efter en god dag, var det tid til, at deltagerne igen kørte hver til sit.

Der var tilmeldt 45 deltagere, som kom i 22 flotte biler, også museets egen Ford A var med, vejret drillede lidt, med lidt regnvejr, men ellers en god tur.

 

***

 

Museet deltog igen i år ved Havnefesten i Allingåbro, lørdag den 10. september, med Museets 3 biler, ”Gasbilen”, Ford Aén og Ford Popularèn var alle med. Flere andre medlemmer, var der også med deres egne veteranbiler. Der var i dagens anledning, også ”åben hus” på museet.

.

 

***

 

I anledning af Mosten MC´s 40 års jubilæum, var vi inviteret til komme ud, for at vise vores veteranbiler frem. Museets Ford A var med, sammen med 11 af medlemmernes veteranbiler. Der var 20 deltagere med, og vi blev vartet op med gratis kaffe, kagebord og fri bar, og til aften var der lækre Mosten burgere. Tak til Mosten MC, og tak for en rigtig god dag.

 

***

 

 

Julefrokosten blev fejret, fredag den 22. november, kl. 18.00, og for første gang nede i vores udstilling. Dette var mulig, fordi vi fra Norlys vækstpulje, var blevet sponsoreret 2 varmepumper, så udstillingslokalet kunne blive varmet op. Bilerne var kørt op i værkstedet, for at give plads til 2 lange pyntede borde. Glædeligt at der var 52 deltagere, som havde taget imod invitationen til julefrokosten, og dejligt at vi hver år kan mødes til denne hyggelige tradition. Alle hyggede sig med god mad, som i år var fra slagter Drachmann, Allingåbro. Der var naturligvis også mandelgaver til de heldige, og så var der også lige en konkurrence. Efter vi havde spist, var der kaffe, småkager og lækre kransekage stykker, som Jytte og Marius Pedersen havde bagt, tak for dem. Tak til alle som deltog, for det gode humør, og den megen snak.

 

***

 

 I løbet af perioden, har vi også haft besøg af flere forskellige klubber og foreninger, som har aflagt museet et besøg.

 

***

 

I august havde vi besøg af Anne Marie Lebech Thomsen, Taulov, hun havde hørt om museet, og ville gerne forære os forskellig værktøj og maskiner fra hendes fars værksted. Poul Erik og Arne hentede først et læs på en stor trailer, og senere et læs på Poul Eriks lastbil, helt overvældende.

 

***

 

Det var lidt om hvad der er sket i sidste halvår af 2022, HUSK i kan gå ind og se de mange billeder, som Grethe ligger ind, på foreningens hjemmeside, om de forskellige aktiviteter.

 

**********

 

Aktiviteter 2023:

 

Vi starter året med ”Fortællinger om Allingåbro” onsdag den 18. januar, hvor Kirsten Bjerg, kommer og fortæller om Allingåbro i ”gamle dage”, se indbydelsen.

I februar eller marts har vi forhåbentlig, også et foredrag, eller et virksomhedsbesøg på programmet, men det er for nuværende, ikke helt aftalt.

Generalforsamlingen er i år sat til torsdag den 16. marts.

Det er desværre det, som vi kender på nuværende tidspunkt, vi melder ud så snart vi ved mere.

Vi håber også at vi her i 2023, mødes til klubaften kl. 18.30, den anden onsdag i måneden, og til arbejdsonsdag den sidste onsdag i måneden, kl. 9.00, husk madpakke.

 

***

Hvad laver vi: Commer Cob ’en, som vi har arbejdet på i et stykke tid, er klar til maler, men den afventer, da vi er kommet godt i gang med vores Volvo 544 igen, og den er også snart klar til maler.

Den Ford A fra Gert, er vi også i gang med, bagtøj og fortøj er monteret, og motoren er renoveret, og klar til at blive monteret.

DFFD (DjurslandForFuldDamp) deres gamle posttraktor er lavet for rust, den er malet, og er ved at blive monteret op igen.

***

Der er jo også altid en masse andre små opgaver der skal laves, ting fra lageret der skal ”pænes” så de kan blive solgt, og der er altid lidt oprydning og rengøring.

Vi er ca. 8 - 10 medlemmer hver gang vi mødes, så der er plads til flere, hvis der er andre der har tid og lyst.

Husk, det er ikke arbejde det hele, der er også tid til hygge, så kom og vær med.

 

***

Der har i medlemskredsen, været tvivl, om hvem der må deltage i vores arrangementer, men det er altid muligt for et medlem, at tage en anden deltager med.

 

***

Kontingentopkrævning på 250 kr. er udsendt på særskilt e-mail.

 

Bestyrelsen sender herved en stor tak til alle medlemmer for 2022, med håbet om at se jer igen i det nye år.

 

Godt nytår til alle, fra bestyrelsen.